Mitä tarkoittaa palo-osastointi?

Rakennusten palo-osastoinnilla hidastetaan tulipalon leviämistä, mahdollistetaan turvallisempi poistuminen palavasta rakennuksesta ja saadaan lisäaikaa pelastus- ja sammutustöihin.

Rakennukset jaetaan palo-osastoihin, jotta liekit ja savukaasut eivät pääse leviämään kerralla koko rakennukseen. Esimerkiksi palo-osaston paloluokka EI 60 tarkoittaa vähintään 60 minuutin savukaasutiiveyttä (E) ja 60 minuutin lämmöneristävyyttä (I) rakenteen toisella puolen olevan tilan lämmönnousua vastaan.

Mitä ovat palokatkotuotteet?

Palo-osaston seinien läpi joudutaan yleensä vetämään esimerkiksi sähköjohtoja, kaapeleita, viemäriputkia ja ilmanvaihtoputkia. Palokatkoksi sanotaan näiden läpivientien tekemistä palo-osastoinniltaan yhtä hyväksi kuin ympäröivä rakenne on. Näin estetään liekkien, kuumuuden ja savukaasujen leviäminen läpivientiaukkojen kautta.

Läpivientien kohdat ovat usein hankalia tehdä tiiviiksi yhdellä tuotteella tai menetelmällä. Sen takia tarvitaan useampia tuotteita ja tarvikkeita.

Mikä on palokatkosuunnitelma?

Palokatkosuunnittelija laatii suunnitelman, johon merkitään palokatkojen sijainnit ja niissä käytettävät tuotteet. Suunnitelma on hyväksytettävä rakennusvalvontaviranomaisella. Vain koulutetuilla asentajilla on lupa tehdä palokatkoasennuksia. Palokatkon välittömään läheisyyteen on sijoitettava tieto (palokatkon merkintätunniste) siitä, mitä palokatkomenetelmää on käytetty ja mikä on paloluokka sekä asennusliikkeen ja asentajan nimi.
Vain koulutetuilla asentajilla on lupa tehdä palokatkoasennuksia.

RS-Tarvikkeen asiantunteva henkilöstö palvelee teitä myös palokatkoasioissa

Meiltä voit tilata:

  • palokatkotuotteet
  • palokatkosuunnitelmat
  • palokatkojen asennustyöt

Aikaa ja rahaa säästyy, kun asiat voidaan hoidetaan keskitetysti. Tarjolla on myös teknistä tukea, palokatkovalitsinsovellus sekä sähköinen dokumentointisovellus.
RS-Tarvikkeen asiantunteva henkilöstö palvelee teitä myös palokatkoasioissa. Fire Range -palokatkotuotteet ja palokatkopalvelumme löydät osoitteesta: www.maxpyro.fi. Maxpyrolta voit tilata koko paketin: Soudalin Fire Range palokatkotuotteet, palokatkosuunnitelman ja palokatkojen asennustyön.
Tutustu palokatkotuotteisiimme ja palveluihimme täältä

Fire Range -tuotteilla on suomalaiset juuret

Ilolla ilmoitamme, että valikoimamme on täydentynyt Soudalin Fire Range -palokatkotuotteilla.

Suomalaisesta laadukkaista palokatkotuotteistaan tunnetusta Jointsista tuli vuonna 2018 belgialaisen Soudalin (1966) tytäryhtiö. Jointsin palokatkotuotteet siirtyivät Soudalille ja ne tunnetaan nyt Fire Range -tuotesarjana. Soudalilla on yli 30 vuoden kokemus myrkyttömien liimaus- ja saumaustuotteiden ja teollisuusliimojen valmistajana.
Yhtiö työllistää noin 3 100 henkilöä ja sillä on 19 tuotantolaitosta viidessä eri maanosassa ja jakeluyhtiöitä yli 65 eri valtiossa.